Jumaat, 6 November 2009

pisang vs my mummy

umm hari nie aku dpt mkn sesuatu yg dh lma aku idamkan..bkn senang nk carinya..susah dh nak jumpa mkanan mcm nie kat tempat aku laa..tmpt aku..(ipoh) tmpt korg xtaw laa plax kan..hehee..nak taw ap die???huh jeng..jeng.......look at down..



nie laa makanan yg hebat tu...heheee bg aku mmg heba sbb digoreng dgn tpung adabi kew pa ntah tp ad sejenis tpung khas utk pisang goreng..bau die wangi..smalam aku mkm kat umah sebelah dgn muka xmalu amek jew(tp org 2 plawa taw..)..pastu hr nie ajok die g beli..umm puas aku mkn..kat ipoh xda dh..hahaaa


umm 2 laa lepas ngidam aku..hahaa..gila lama aku cari pisang goreng berbentuk nie dgn krok2 die..(seredak 2)..hahaaa..mmg aku mkn tahap kamekamehaa laa...uhh ilang sesi diet aku..xpew hr nie jew..huhuuu...

huh hr nie gak aku dh mempelajari pelajaran baru..iaitu memasokkan signature kat blog..nie semua hasil penjelajahan blog kew blog n dgn bantuan google,aku berjaya mendapatkannya..yiipppiieee...dp buat sesuatu yg baru tmbah plax dgn sendirinya tnpa bantuan org mmg sronok sgt..mcm dpt duit yug byk laa...heheee..kpd kwn2 yg nak blaja cara utk dptkannya speed to contact me k...aku sedia membantu..xpn just click kat signature 2 (kat akhir penulisan aku) then pndi laa ikot instruction yg sterusnya..selamat mencoba...heee

td gak sblm aku memulakan penulisan kat my luvly blog nie,aku sempat tgk 1 blog nie..die ada ckp pasal blog hanis zalikha..dr namanya mmg menarik..tp kali nie aku xberjaya nak cari even aku g kat google skali pn..mmg ada blog 2 tp yg kluar blog psl fesyen dr segi penceritaan mcm blog 2 dilahirkan dr seorg wanita..kiranya ala2 ilmiah laa blog 2..tp hampeh..lain yg cari lain yg kuaq..heeee

yea!!!!esok my mommy aku nak dtg sini (KL) umah my eldest sis...tp xtaw rr die singgah sini kew x..hope singgah laa naa..aku pn dh lma xjumpa kakak aku 2 besau mn dah perutnya(now sdg mengendong bakal niece/nephew aku yg ketama merangkap cucu/cicit ketama mum's site..baharom's family..site papa xtaw rr xterkira..rmi noo..) nama jew 1 negeri tp haram xsmpi2 umah nie lg..dr weekend kew weekend jnji nak dtg tp janji tggl janji..igt2 lew adik die nie xda transport nak g umah die..haishhh!!!!demam aku mengenangkannya..berbalik citer my mommy n pisang td,mom aku mmg suka sgt ngn pisang..dh mcm twins plax pisang ngn die..pendek citer,asal jew ada pisang kat area uamah atok aku,pasti ada jew mom aku nie..tiap2 hari dok kelih pisang 2 dh msk kew blom..dok count jew smpi psg 2 ble bley ditebang..bila dh ada pisang,siap kau,mmg sokmo menu pisang kat umah..bayangkan 1 pisang yg pjg org pggl ap ntah tandan kew ap maw dekat sebulan bru abesny so menunya xkira rr gulai pisang kew (i hate that),pisang grg kew,lepat kew ap jew laa..jnji yg berkenaan psg..seb baik papa aku jenis xkesah nk mkn apapun..kdg2 dh tdur,tiba2 die terjaga utk past urine kew ap kew pkol 2,3 pagi 2 bkn ptg k pagi,die akn msk pisang 2..adoi..mmg laa..pantang nmpk pisang..tp apa2 pun die ttp mummy aku..heheee...


thats my mum..hehee..2 laa dienya..AKU SAYANG DIA..oppsssiiee lupa lak,yg depan 2 yek mummy aku..blakang 2 kakak kedua aku..sebok jew..hehehee..4 u all information,cardigent yg sdg mummy aku pki 2 adlh cardigent aku..mkcik aku belikan tp disebabkan mslh teknikal LALALAA~,aku ta bley nk pkinya..hehee..so jd milik mummy aku..hehee promote sket bju 2..


huh 2 lew kisah aku mlm nie..heheee..mlm jew smpt nak berkarya..pepagi mood karya xda..hahahaa...so aku pun dh nantok aku pn nak tdoq laa...perut pun kenyang jadi suka hati laa..td mlm aku mkn char kuew teow..umm sdp..nyum3..tp b4 ak sleep,aku nak kena check fb aku luu..rmi yg sdg menanti..hehee..(muka poyo)..tetiba tingat pd twitter n tagged..apa la jadinya 2 tu yek..berkurun aku tinggalkannya sbb sokmo fbnya..sory yek kwn2 kat tagged..heheee...



selamat malam dunia..mimpi indah n selamat cuti hujung minggu..rancanglah sesuatu aktiviti bermakna untuk diri dan keluarga..apa2pun yang jadi "FAMILY FIRST"..


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

poyo glew twins ak ni...huhu!!!pic twins xd ke toinx2????blk ipoh jgn lupe jln da la.hahaha!!!nanok3 rindu alang d...hakahak!!!


tym cutety_girls

hariiniesokdanselamanya berkata...

hehee..ada laa toinx3..cuba selam sedalam-dalamnya blog sy nie..aishh..pasai ap lupa jln plaxnya???heeee..byk lew kamoo alang..hey...