Jumaat, 30 April 2010

balik kampung

assalamualaikum..

masanya telah tiba..yippiiee..
H.O.M.E.S.W.E.E.T.H.O.M.E

will be update on sunday..
happy weekend..
have a great n nice weekend peeps..
salam sayang..
MINHOMAYA


Khamis, 29 April 2010

many stories in 1

assalamualaikum..

wink*wink..n3 kedua kalinya..semangat..lalala~

walaupun hujan kuat2 n kilat berdentum2 tapi aku still wat badak slumber jew on9..hehehe..aku bukan apa dah laa kilat kuat2 pastu tinggal sorang2 aku jadi takot..bukan takot tinggal sorang tapi takot bunyi kuat2 tu..serius aku mmg takot benda yg meletup nie..dari kilat sampai laa ke mercun mmg aku takot..dengan period pain dtg menyerang..dah lama pewot aku nie ta buat hal tiba2 hari nie dtg semula sakit 2..aku sekali kena mmg dasat laa..samapi menangis2 sakit ta tahan dugaan nie..ingat lagi tyme 2 raya aku kononnya nak ikot laa kakak aku rya umah kawan die dah siap2 nie makeup bagai tiba2 dtg menyerang aku bukak baju seme tinggal towel(oppssiiee senset lew plax) jew terus meliuk lengkok atas katil sampai kene g klinik laa..dgr plak klinik lagi bertambah2 aku sakit..hahaha iklan..sambung balik,tv sah2 laa aku tutop dah 2 sunyi bila sunyi lagi bertambah2 aku takot so aku take risk dgn biar terus on9..hehehe ceh ayat ta bley bla..

cakap pasal bunyi kuat nie plax,klu bulan2 puasa 2 kan org main mercun pasti aku lari..mmg aku ta keluar rumah lansong..klu aku g semayang terawih,pasti kene naik kereta sbb kurang sikit bunyi 2..n aku paling akan mengaom mcm harimau bila org taw aku takot mercun then baling kat aku..baling kat aku ta apa gak aku taw yg men serang dekat tingkap bilik aku..aku benci..dah rasa mcm duduk kat palestin pom sana pom sini..teringat plak pakcik aku nie suka berburu so kat umah atok aku tempat die simpan senanpang so bila we all jalan jauh2 yg ta balik2 umah kena laa bawak sbb bila hilang o org curi t tuan penama yg kena so pasti atok aku o pakcik aku soh aku amek senapang 2 masok dlm kereta atau hantar kat umah die..owh tyme 2 mcm2 hati aku maki sbb aku takot..nak pegang pun aku takot..dlm paksarela aku pegang gak tapi dlm hati tuhan jew yg tahu..klu aku tgk pakcik aku pegang senapang jew aku dah bla dulu..padahal kadang2 just nak cuci jew..betol menonong aku lari..bila aku tgk pakcik2 rela sebelah rumah aku(adabilim operasi rela) pegang senapang nak g berburu pun aku dah lari dulu..sampai kadang2 mana yg tahu aku takot saja2 tunjuk mcm nak menembak n sekali lagi hati aku akan berkata2..hehehe..itulah aku 2 sbb ta layak jadi polis..wakaka konon dah sah2 mmg ta layak..

so makanya bila dah sunyi tiba aku teringat iklan maggi..tiba2 aku lapar maggi..aku g dapur aku masak laa maggi..bagi kakak + adik + aunt + cuzin mmg dpt mkn maggi mcm dorg seme dpt mkn steak..heaven katanya..mmg aku ta suka maggi nie tapi bila dah teringin aku wat gak dah laa ta taw nak wat mcmne maggi goreng 2..klu maggi rebus 2 aku proaktif..iklan..aku igt kene goreng rupanya gaul2 sja okeh..baik ta payah panggil maggi goreng panggil jew maggi gaul2kan senang aku pun ta tertipu..*sigh*..thanx yumiyumi 4 ur information..so anybody yg nak belajar masak maggi gaul2 2 meh aku ajar aku dah pandai..klu ada rq aku akan post kat blog nie cara2nya..boley??hahaha..tyme dok kat hostel dulu mmg aku byk stock maggi tapi bkn utk aku tapi utk dimasak oleh kwn2 aku n aku cuma akan makan kuahnya sahaja..amalan nie dingatkan mmg ta elok yea..kauh maggi lagi dasat side efect die..ceh ta mkn maggi tapi tang kuah habis..okeh2 iklan lagi..aku pun wat laa maggi gaul2 2 so setelah siap aku pun mkn mmg aku nak wek,wek..mmg buang laa..sikit jew aku mkn..ta kew rogi dah..betol2 lapar mata n lapar kat otak nie..ekceli lebeynya nak mkn guna chopstick..tapi da buang..sampai sekarang bila igt dah aku nak wek,wek..macam2..



tara..nie laa hasil maggi gaul2 okeh..suku dari tu pun ta luak aku makan..so kepada penggemar2 maggi tolong jgn marah sbb membuangnya..hehehe..

tapi aku still lapar dari pagi aku hanya makan muffin kenny rodgers n roti 4keping n air masak..2 sahaja..freezer dah empty dempty ekoran esok kami akan pulang IPOH SWEET IPOH..lalala~

kakak aku still ta pulang2 lagi..lupa map balik uma kew??hmm jalan laa 2 mentang2 aisy ta ada..
aku ketinggalan n kelaparan..dah laa period pain..dah pakai kain batik jew nie ngan bau minyak panasnya..klu kat umah pasti aku akan suruh mummy yg sapukan tapi nie terpaksa tanggong sorang2..wahhh luahan hati..ta pe2 esok dah nak pulang..

gtg adammaya perlu fokus yea..mula berminat movie nie..best plak..sweet jew..


MINHOMAYA


him,him,him,him

assalamualaikum..

i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!
i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!i'm gonna be okay!!

oh thats fake..really,really,really fake..ohh my..i'm gonna be crazy..gonna be..gonna be..take me out from this pain..i can't stand it anymore..yes i can't..what should i do then??in what ways??
everything like sia2..hate it..should i forget all the stupid things n berserah pada takdir??should i??
everydays n night always him n him n him n him n him..

ahhh lets tyme flies..let it go..yes i will..let it go..



MINHOMAYA

Rabu, 28 April 2010

OMG

assalamualaikum..

wott..wott..bila dah mula hapdet sehari 4,5 n3 keluar..bila sunyi sepi sebulan satu n3 pn blom tentu ter'post even dlm draft pn..hahaha..biaq p rr..soka hati aku ..lalala~
bukan apa tadi dok kebek2 godek2 peti simpanan chicky pinky berazimat 2..dok kebek2 godek tiba2...

**

**

**

**

**

**


waa my guess,my necklace putus wat keduakian kalinya..benci!!benci!!benci!!necklace 2 baru jew dipateri sudah patah semula..ohh my..mano nak cari ganti itu..guess 2 LE utk aussie saja..kat mesia sah2 aku ta mampu nak beli..rugi AUD aku..

sudah jadi botol kosong..siapa makhluk yg harus bertanggungjawab dgn kehabisan benda nie..hari tu mcm byk jew..nie dah habis jadinya..

makanya aku akan menjadi bertambah tidak keruan..malang sungguh nasib..dah laa macam ada kat kepala hotak aku nie..kenangan lama2 menerjah semula otak aku nie..teringat time kat aussie dulu..g library laa..sopinx laa..sleepover umah kwn2 laa..ta cukop 2,tiba2 terkenang time kat mesia sweet mesia nie plax..tgh karok ngn tym n nomy laa..mkn kat kedai sela ngn cikgu cha,lawyer nomy n kerani tym laa..gosiping hot the hotz vavaboom stowi mowwi laa..mcm2 yek merepek meraban ado..ohh my..stop thingking stupid things minmin..holllaaaa..



owh i wish i was there..nak sopinx..nak sopinx mcm 2 lagi..best3..happy moment..


rindu kat seme2 nie..cepat laa weekend..nak balik ipoh..huhuhu..


rindu nak dengar sore budak nie nangis n batok2..dah sampai ipoh kamoo yea..boley saya bermanja2 dgn mummy kamoo..hehehe..waa rehat saya 3hari..best..ZZZzzzsss...




p/s : kan best klu opah ada kat sini lagi..tapi sang pencipta lebih menyayangi diri opah..
T__T





MINHOMAYA

merapu

assalamualaikum..

hehehe dua hari dah malas nak hapdet blog..busy..busy kew??busy laa gak..
mo0od utk berblog currently nan ado..
macam bosan lak asyik hadap lappy nie..
nak g jalan tapi jalan dlm rumah jew pun yg boley..nak g jalan2 luar rumah bowink..
nak g swimming kat bawah 2 mcm sogan plax..klu aku sorang jew kat area nie mmg 24jam dok dlm 2 jew..winkwink..motip??ta ada motip yek..
ta sabar seh nak balik ipoh..nak ukur ipoh..juruukur terhandal abad nie..hehehe..2 days to go..yipppiiee ta sabar2 nie..

masih mencari2 bayangannya..mana kamoo pergi???come back,come back..ure not too late..
i wait for you..im promise..yes i will..
my man..............i miss u..


MINHOMAYA

Isnin, 26 April 2010

lalala

izinkan diriku meluahkan rasa
maafkanlah aku andai kau terasa
biar kupaparkan apa yang terjadi
moga engkau tak ulangi

sungguh tak kusangka kau berpaling tadah
setelah lamanya menjalinkan cinta
dalam diam-diam kau sudah berpunya
tanpa aku menyedari semuanya

aku mendoakan agar kau bahagia
bersama si dia insan yang kau suka
percintaan kita tak sampai ke mana
setakat di bibir saja sayang

kau bina mahligai dari air mata
yang jatuh berderai di wajah sepiku
hancurnya hatiku bisa tak terkata
terhumban rasa diriku

ku masih ingati
janji manis dan saat romantis
kau pintaku supaya setia
akhirnya kau yang berubah

oh tuhanku tabahkan hatiku
temukan ku dengan ketenangan
jiwa ini dibelasah rindu tetapi apa dayaku

kucuba pejam mata tapi tak terlena
kerana ku masih teringat padamu
begitu payahnya nak ku melupakan
pernahkah engkau fikirkan oh sayang...

p/s : mish him damn much..

weekend

assalamulalaikum..


wee lama ta hapdet..berukband yg sgt beruk..mango tango laa..terbantot seme2 kisah..hehehe

weekend??
yepp!!mmg aku suka weekend..aku suka sgt klu namanya weekend sbb nie tyme aku spend all my tyme wif my lovey dovey femly..yyihhhaa..
bila tiba weekend aku akan rasa excited ta hengat pny laa..best3..
hari sabtu aku habiskan masa kat bangi jew..tempat wajib bila weekend menjelang..tapi bila tiba sunday,yiiihhhaaa g jalan2 kat bukit tinggi..best3..seronok sgt..lupa segala stupid things..

**

**

**


**


**


**





wee pic yg ta ada motip..hahaha..kelantan??mango suda~
2 jew yg bley share len p & c..kihkihkih..


lepas dah fenat2 terus balik home sweet home..ohh tidakkkkkkkkk..makanya bila suda pulang aku akan jadi separuh gila..waaaa..nak balik ipoh..nak balik ipoh..ta nak dok sini..
makin hari makin terkenang lagi mengenangkan..ohh tidakk!!cukup lah derita..hadirlah bahagia..cehh mcm mango ayat..ta bley bla betol..

dearie puppy love please come n............


**

**

**

**

**

**



MAKE ME HAPPY..

last but not least..ahaaa~

**

**

**

**

**

**


dunia belum berakhir bila kau tinggalkan aku..hehehe..wait 4 the mission..




MINHOMAYA

Khamis, 22 April 2010

apa-apa sahaja

pagi yang gelap kini sudah terang..lalala~

selamat pagi seme bloger tegar n readers tegar juga..

mulakan sunny thursday nie dgn senyuman kambing sampai telinga yea..macam gembira saja??gembirakah??oh no,no,no..tidak sama sekali..yg indah hanya sementara..how come nak gembirakan??
nak cuba gembirakan hati even ta ada sikit pun rasa gembira 2..yuhh aku sgt gembira..biar dunia tahu aku sgt gembira..
pergi jaoh2 segala kesedihan itu seme..huhuhuhu..(hipokrit sungguh)..

umm nothing special..tiba2 fikiran aku sekarang dah sampai kat tempat yg aku benci dulu..tp sekarang tempat 2 laa yg aku nak jejaki selalu n tempat 2 bisa buat aku happy lalala land seminggu nie..hahaha.boley plak seminggu je yek..guess what??payah nok gtaw nama tmpt 2..kang ada yg terlebey paham apa yg aku rasa..biar aku jew yg tahu..siriyes rasa tgh jalan2 kat tempat 2 dgn jayanya n happynya..hahahahahaha..jiwa kacau sgt nie..terbayang2 tp ta termimpi2 pn..tidur basuh kaki n baca doa tidur 2 yg ta ada mimpi..cehh konon yek..ta moo rr mimpi2 nie..t klu mimpi lagi wat sedey..kang dlm mimpi nangis tiba2 bangun pn turut nangis..lagi kacau mood aku yg dah back to normal..lalalala~

kalau aku ada kuasa terbang dah lama aku sampai sana..oh bawalah aku kesana..tengok dari jauh pun ta apa..janji aku dpt tahu apa yg terjadi disana..walaupun ta dapat seme 2 tapi fikiran aku dah sampai sana dulu pun..hahaha..badan jew ado kat sini..hati dah bla jaoh2 dah..hahaha boley??boley saja yek..



dearie lullubby..

i know u dah sampai n tgh happykan????aku????ta apa biar aku derita seksa tapi aku happy bila tgk kamoo happy..hahahaha (sesungguhnya mmg aku tipu)..selamat menenangkan jiwa,hati dan perasaan n aku berdoa pada allah s.w.t supaya dibukakan pintu hati kamoo utk memikirkan apa yg terbaik,terbagus n terhangat dipasaran..aku berdoa juga semoga kamoo ditunjukkan-NYA jalan yg lurus dlm memikirkan sesuatu keputusan yg nak kamoo buat n fikir perasaan org yg dah kamoo taburkan JANJI2 MANIS itu..yaa mmg aku simpan seme janji 2..AMIN(readers tlg aminkan kuat2..)..jgn tanya dari mana aku tahu seme nie..sbb janji2 2 laa aku tahu kat mana kamoo sekarang..searching n terus searching..semoga kamoo dapat apa yg kamoo nak..semoga kamoo happy dgn vacation ini..semoga kamoo tenang2 saja disana..semoga kamoo berfikir yg terbaik..semoga kamoo tahu apa yg aku rasa sekarang..semoga semenya sempurna buat kamo..SELAMAT MENENANGKAN MINDA n SELAMAT BERCUTI..
mish u damn much my lullubby..



p/s : bawalah daku bersamamu..lalala~ (readers sambungkan lagu ini)



MINHOMAYA

Rabu, 21 April 2010

wonderpets,wonderpets

assalamualaikum..

umm..masih dalam sesi terapi minda..hari2 sure ada sesi luahan hati dan perasaan..bila nak berubah ntah laa..maybe after dpt jejaki kot..lalala~
benci aku kalau hari2 macam nie jew..sia2 jew hidup aku bila termenung sana..termenung sini..ehh aku yang cari penyakit sendirik..wooooooo gitu..
sorang2 aku dok cuba try test hahaha..oppssiiiee nie bukan versi kamasutra yek nie adalah sesi menjejaki lalu mendaki puncak..huhuhu..kadang2 layan perasaan nie pun best taw ta??tenang jiwa tapi sakit hati..huh boley gitu??
ta apa my version everything boley yek..janji aku rasa happy dgn apa yg aku wat skrg..ohh tidak..blurr..
ahh aku ta kisah kamoo wat bodoh kew wat pandai kew..selagi misi aku ta habis selagi 2 laa harus kamoo redha dgn apa yg dah jadi yek..
everything will be okey if u give me coorperation okeh..apa yg penting???KERJASAMA..lalala~wonderpets..wonderpets..
kamoo wat hal kamoo rasa lew apa2..lain kali harapan jgn tinggi menggunung okeh..sekarang sapa susah??both of us gakkan..pedulik apa aku if kamoo ada new ladybird..misi totap misi okeh..so tunggggggguuuuuu yg keseterusnya..

p/s : kipidap johny..teruskan usaha..

p/s : tiba2 plax teringat cartoon spongebob..bila da spongebob ada kamookan??
hulahu,hulahu,hulalalalahulahu..



MINHOMAYA


Selasa, 20 April 2010

lala land

oh terindah, lagu yg terindah
sengaja aku cipta untukmu yg terindah
semoga dapat meluluhkan segala keraguan
semoga menghancurkan kerasnya batu prasangka

aku takkan melupakanmu
takkan meninggalkanmu
takkan menduakan cintamu, ku bersumpah

aku tak ingin mengingkar janji
tak ingin menjadi duri
tak ingin menjadi api cinta yg membara

rebahlah kau di pelukku
lepaskan resahmu
bebaskan jiwamu
dari prasangka-prasangka burukmu
dari kerasnya batu curiga

senyuman melati
sambutlah mentari
raihlah cintamu
hari ini


yes i will..takkan melupakanmu sampai hujung nyawa mungkin..thanx 4 being a part of me..but what can i do??
masih sepi..buntu!!




MINHOMAYA

for the rest of my life

assalamualaikum..

now my mood currently no so available..kejap okey kejap nan okey..ta penah2 aku day dreaming tiba2 jadi mcm 2..hahaha..jiwa kacau sungguh..klu ta mmg okey jew aku ta peduli apa2 aku totap ngn misi aku..searching n trus searching..tapi bila baca jew msg mango tango 2 huh amek kau jiwa kacau terus..benci aku ngn perasaan yg aku rasa sekarang..sakit weh..klu ikotkan kondisi aku dh ada kat icu tp bukan hospital tp icu hospital bahagia..sememangnya parah..ta terluah dgn kata2 apa yg aku rasa..putus cinta pun ta mcm nie kot..

wooooooooo bawalah aku pergi jauh dari seme nie..ta mampu aku nak tanggong sorg2..ta mampu aku nak lupakan seme nie..mmg manusia dtg dan pergi tp kenangan ttp menapak terus kat hati aku fikiran aku n yg paling parah dah sebati kenangan 2 dgn jiwa halus aku..aku boleh hidup tanpa manusia tapi aku ta boleh lupakan kenangan 2..
'alangkah indah klu kamoo baca seme nie..at least kamoo taw apa yg aku rasa..'



kembalikan rasa itu..

kembalikan diri itu..

kembalikan saat itu..

BIAR SAMPAI SYURGA..

I praise Allah for sending me you my love
you found your home and sail with me
and I’m here with you
now let me let you know
you’ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
but everything was changed when you came along
And there is a couple of words I wanna say

for the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you, loving you
for the rest of my life
thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
now and forever I… I`ll be there for you

I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
and I ask Allah to bless all we do
you’re my love and my friend and my strength
and I pray we’re together in Jannah
all I know I found myself
I feel so strong
yes! every thing was changed when you came along
and there is a couple of words I wanna say

I know deep in my heart
and now that you’re here in front of me
I strongly feel love
I strongly feel love
and I have no doubt
and I sing it loud that I will love you eternally


p/s : thanx to all my friends..appriciate all the advices..


MINHOMAYA

Isnin, 19 April 2010

you are my man

assalamualaikum..


hari2 berlalu tanpa dia lagi..
aku mesti kena sabar..
yang berlalu mesti kene biarkan..
tapi aku ta boleh nak biarkan..
im still mish him so much..
how should i do???
i can't let him go..
even he have a new one..(umm maybe..hope no..absolutely no)
he always my man..
even i have a new one too,
he still my man..
yuhh u are my man..


dearie puppy love...

sy tahu yg awk ta akan baca blog sy nie sbb sy tahu gak yg awk ta tahu pun sy ada blog nie dan sbb 2 gak sy berani nak luahkan apa yg sy rasa..biar dunia nie tahu apa yg sy rasa n betapa kejamnya awk pada sy..awk tinggalkan sy mcm 2..awk pernah tahu ta???berkawan biar sampai mati..berkawan???ta semestinya itu cinta..ta semesti harus berpasangan..sy gak nak awk tahu bila awk pergi dah ta ada siapa yg boleh wat sy tersenyum kambing mcmna awk buat sy happy dgn gila2 awk 2..then bila jadi mcmnie sy sgt down n hilang seme happy 2..n sy nak tahu kenapa awk pergi mcm 2..its up to u nak ada gf ke apa ke tp sy nak awk bagitahu sy kenapa awk pergi..hati sy nie halus sgt2..everyday fikir is it my fault awk jd mcmnie..if that,im so,so,so,so,so sorry..ta bermakna sy cari awk sy nak terhegeh2kan awk..sy tahu awk akan kata sy sama mcmna awk kata kwn yg pernah awk kwn dulu..sy gak tahu bila guys dah open table sure benda nie yg dibincangkan..n for sure perempuan akan dicapkan like terhegeh2..umm what should we do..lumrah dunia..perempuan lebih appriciate satu anugerah persahabatan yg ALLAH dah bagi..lelaki???terasa diri menang bila perempuan merayu and all that..but as u know prinsip hidup sy berkawan biar sampai syurga..sy nak tahu dari mulut awk sendiri then i'll let u go..T__T



p/s : hehehe readers..sesi luahan perasaan..mcm kelakar laa plak..hehehehe..(tawa dlm tangisan).this is my blog then its up to me nak tulis apa2kan..ada yg nk bluekssss??silakan...







MINHOMAYA



Ahad, 18 April 2010

the and

lama sungguh hari berlalu
hening malam menyiksaku
bila bersendirian sepi jadi pilu

kau pergi aku yang hilang
sedikit pun hidup tak
senang
langit cerah ku renung mendung kelabu

kerana diriku bukan aku
tiap kali kau menjauh
fikiran tak ke
ruan
jiwa rasa kekosongan
diriku bukan aku
tiap kali kau menjauh
pulangkan dia ke pangkuanku

yang digemar menjadi bosan
sukarnya cari ketenteraman
bila hati bersedih semuanya tak betul

ku cuba setabah hati melupakan
dirimu dari ingatan
tapi semakin di cuba sema
kin rindu

terbeliak terbuntang biji mata aku yg sememangnya ta berapa nak besar tapi tiba2 jadi besar..huhuhuhu..payah rasanya aku nak teruskan ketukan jari2 somel aku nie nak luahkan apa yang aku rasakan..mmg susah..tersangat terlalu susah..terkejot aku dgn 1msg nie..terkejot gilah..ohh my..me again..why me???why he choose me if it meant to give me pain..im not superwoman..gilah..nie dah jadi kes wonderpets..ini siriyes rasa mcm kene sambar petir kilat..kusut jiwa aku sama dgn kusut otak aku..terkejot..sgt2 terkejot..

me again n again n again n again n again n again n again..mana janji2 dulu??mana kamoo campak??

jangan bagi harapan kalau ini yang aku dapat..jangan mudah keluarkan kata2 manis kalau ini juga akan terjadi..im really,really,really mish u..mish,mish,mish,mish n mish u damn much..sory sbb terpaksa wat mcmnie kat kamoo..kalau kamoo boley selam hati aku,pasti kamoo ta sanggup nak wat apa yg kamoo wat sekarang..


**


**


**


**


**


**


MR THOMAS........................ :(




u are meant to me..



MINHOMAYA

Jumaat, 16 April 2010

birthday girl of the day

special n3 to my beloved friend...

mimi,
epy bestday..
sweet 22nd yuhh..
dipanjnagkan jodoh..
dipermudahkan segala urusan dunia n akhirat..
tabah n cekal dlm menghadapi hari2 mendatang..
dipercepatkan jodoh ngn abg najib..kamu kene kawen dulu..kita ta nak langkah bendul..hehehe..
jadi anak yang solehah..kawan yang terbaik..kekasih hati yang terhebat..
last but not least may all wish cum tue shayang..







Khamis, 15 April 2010

bosan

assalamualaikum...

uhh sungguh susah aku nak update blog nie..almakluman jadi nanny terlampau nie..terlampau kew???kuang3..
mmg agak terlampau laa..almost 2weeks jadi nanny nie taw..suda tiada istilah lunch yea uols..
baru nak buka freezer nak tgk apa yg ado udah melalak aisy (my nephew)..mencik taw..so aku akn breakfast + lunch + dinner pukol 9 mlm mcm 2 okeh..
siriyes pukol 9 mlm..aku ta tipu pny laa..
tyme 2 pelbagai genre muzik udah keluar yea..tapi ta apa..terapi utk aku gak..DIET!!!!lalala~
nie bukan lago diet..boley pengsan aku..apa saja kerja aku akan terbantot..siriyes mmg hari2 aku akan mcm nak jadi harimau jadian..nak mengaom sana sini..
tyme mummy n daddy balik mmg baik..suara tiada kedengaran yea..macamne nak sabar..alahai..aisy..aisy..

should stop..aisy udah melalak n aku become harimau..daaa~



MINHOMAYA

Selasa, 13 April 2010

chu chu blue chu chu PART 1

assalamualaikum..
mari2 kita imbau semula kenangan dulu2 yg pasti akan wat aku tergelak + menangis..biar ia tercatat disini n akan menjadikan ia sebuah kenangan n aku ta akan lupakan rahmat tuhan buat diri aku..biar ia menjadi kenangan terindah dalam hidup ini walau yang patah telah berganti..i like!!!


19 jun 2009 - 9am..
aku naik train dari ipoh g kl wif lia sbb aku terpaksa ta ada org yg ta busy utk hantar kami..flight already booked so nak ta nak redah jew lew janji seme setle n bley sampai umah aunt aku kat KL..mula laa sesi salam2 ciom menciom antara lia n family sbb nak g jauh keje kat australia wif aunt n uncle aku..so train mula bergerak sampailah kat batu gajah train 2 berenti amek penumpang lagi..so makanya ramailah pulak budak2 lelaki naik dgn kepala botak,tie,berkemeja bagai..nak jadi cerita aku pny seat betol2 kat barisan depan n menghadap pintu..budak2 yg ramai nie pun berdiri kat pintu 2..walhal sikit pny byk lagi seat kosong..2 ta apa gak..yg jadi masalah dok tgk2 kami..aku mmg ta taw nak pandang mana dah..kang senyum kata gewdik..kang dijeling n pandang tmpt lain kata perasan plak..mmg gila tensi aku saat 2..aku lagi2 menjadi heran pelik lagi ajaib..mana nak peginya budak2 nie..ta akn PLKN plax kot..ahh aku abaikan jew..bertambah2 lagi aku pelik pekerja train 2 check ticket dorg pn ikot..aisshhh..aku pn ckp kat lia saja gewdik kot 2..

so ta abes takat 2,dah lama dlm train aku n lia pun kuarkan gambar wedding's cuzin aku..aku bley ta perasan ada org blakang aku..budak2 2 gak..dah 2 aku marah laa tapi trough mata laa molut ta berani..hahaha..dah aku jeling2 budak2 nie pun dok kat pintu 2 semula..as usual ttp berdiri smbl sembang2 bagai..hanya dorg jew taw tujuan dorg 2..yg aku geram ta abis2 lagi nak nyakat aku..minta phone number aku..aku???kompom2 aku ta bagi..nth sapa2 wat apa aku nak bagi..siap nak bagi aku enset n suruh type number aku..aku wat bodo jew..so usaha dorg ta abis takat 2..still berjuang..aku mmg taw dorg nak kenakan aku..aku pun ta taw sapa makhluk yg nak number aku 2..ramai sgt..sumpah muka seme ta mcm org..hahaha jahat..train pn dah nak sampai KL sentral ada laa sorang nie agaknya dia yg nak number 2 wat muka kesian kat aku..cute gak..hahaha iklan..sbbkan cute 2 laa aku cakap tulis kat kertas..dgn semangatnya dia tulis..before train 2 benti aku pun amek kertas 2..

01792*****

im****

i wait ur kol or msg 10q :)

so makanya aku dah nak tergelak tapi aku tahan..so train pun stop n aku keluar dgn beg besar aku..almakluman nk g aussie 10days..pastu dgr budak2 lain sebut nama im**** soh tolong aku angkat beg n mcm2 pujian die dpt dr kengkawan die sbb tlg aku..dalam hati owh betol laa nie orgnya..sangkaan aku die nak memainkan aku meleset sbb name yg org panggil die n apa yg ada kat kertas 2 sama..hehehe..makanya berpisah laa kami takat 2..

pendekkan cerita aku dah sampai umah aunt,aku dah lupa hal nie sampai terbukak wallet nampak kertas 2..atas nasihat lia,ceh nasihat konon,aku pun contact number 2 mlm 2 gak..at first mmg aku ta nak aku ignored jew tapi fikir keikhlasan die aku pun miskol die..laju jew dia text aku.."nie budak dlm tren tadi??"

so makanya mulalah bait2 bibit2 kisah kami..rupanya dorg 2 seme pekerja ktm dlm kursus..wakakaka!!!thats why aku n train waima ktm ta dpt dipisahkan..hikhikhik :)

hari2 kami penuh dgn hello3 n texting msg..even kat aussie aku sanggup msg tp ta byk laa..padahal baru kenal 2..tapi dah orgnya klako,aku layankan jew..sampai sanggup aku singkirkan cinta aku tyme 2..kejam aku kan???nie kot balasannya..sowi encik a*********..tyme 2 aku laa org plg happy..thanx god 4 dis great moment u give it n borrowed him to me..

apa yang wat aku sgt happy???nak jadi citer aku balik dr aussie betol2 nak dekat bestday aku..so on my bestday,dgn tepat masanya mr thomas hello3 aku n nyanyikan lagu bestday..so suwiitttt laling..hehehe..umm we all share bestday on same month..her 4th july,him 19th july..hehehe..

tapi..akan tetapinya..seharus ada tetapi yea uols..langit itu ta slaloo cerah okey..now mr thomas dah pergi..maybe utk sekejap or maybe forever!!aku ta taw apa salah aku..oohhhmy rindu all the moments between u n me..i miss u damn much mr thomas..

"if u love sumone,let him go..once he comeback again,he is oficially urs"
(benarkah pepatah korea ini??umm hope so..)





MINHOMAYA

ipoh im in love

just wait n see..baru kamoo tahu siapa aku!!!
BENCI kamoo!!!

abaikan yang diatas..meh2 nak cerita benda yang seronok sepanjang kebalikan aku ke ipoh..hehee..even 1 1/2 day tp mcm2 aku wat..hehee..sampai ta sempat lansong duduk kat umah..ada jew benda yg nak dibuatnya..dari sampai pagi sabtu sampai laa hari ahad petang nak balik tu..seme yang ada kat rumah 2 harus buat muka redho yea..lalala~mmg aku bahagia walau tanpa kamoo lagi..kuang3!!!motip??tersasool laa plak..hehehe~

SABTU..
sampai jew pegi tgk movie semerah cinta steletto..mmg best sgt laa..seriyes best..ta rugi laa bayar tiket mahal.abes tgk movie ta sah yea klu ta menghabiskan duit..dah nama pun aku shopaholic,harus2 laa rembat apa2 yg patot kat mall 2..ahakz~..wallet yg menggemok pun boleh kempis..now wallet aku kian mengempis..sob..sob..sob..T__T

da settle hal kat mall 2 aku pun blik then terus singgah umah bestie aku..dan2 plax die soh siap cpt2 klu nak ikot g kuar mlm 2..tanpa mandi n ta sempat nak menghela nafas aku pn bersiap mengganti baju (ta mandi ta pe janji baju berganti..) keluar lagi..bibik pun berkata "kemana lagi kamu min??ta penat kew??"..hehehe no tired2..lalala~
so makanya keluar laa aku mlm 2..bowling tyme wif tym n angah bersama kuncu2 faber..ta cukop ngn 2 bernyanyi2 laa plax..near 1.30am balik umah..makanya barulah aku tersadar yg aku ta makan lansong dr pagi..pny busy berjalan mkn pun lupa..dah nk balik umah perot pun bernyanyi gak laa..hehehe..ta pew janji berjalan..so abes kisah hari sabtu..

AHAD..
bangun pagi gosok gigi,cuci muka pergi mandi..lalala~
idea mengganas tym plax hari nie..tyme utk melepak di ipoh railway station..ntah mengapa sejak bermenjak nie 2 laa tmpt feveret aku n tym..kuang3..harap semenya memahami yek..gila lama ktorg duduk kat situ..bkn wat ap2pn just amek hangen jew..umm yea kew???ooopppssiiieee no,no,no, jgn fikir bukan2..die KL sentral..nie ipoh okeh..ahakz~
melepak sampai boring..baru balik umah n bersiap2 bagai utk bali KL..tyme sedey nie nanges2 n salam seme tanpa rela hati n kaki yg berat melangkah aku masok kekereta n sempurnalah suda kisah hari ahad aku.lalala~

so makanya sesampainya diKL harus la meneruskan perjuangan hidup..sob..sob..sob..rindu nak bali ipoh lagi..



MINHOMAYA

Jumaat, 9 April 2010

IPOH SWEET IPOH

assalamualaikum..


lalala~tyme to guin bax home sweet home..hehehe..yyyiiipppiieee!!!!ta sabar nak berjimba hu la hu bersama teman seperjuangan..destinasi pertama semerah cinta stelleto..kedua sizling mee yg hot,hot very the hot..ketiga2nya ta taw n ta da dlm list lagi..tp 2 rr ntah balik ntah ta..yea rr rasa mcm malas rasa mcm rajin sgt2..alahai..
over terlebes plak..gaya mcm nak balik sgt je bunyinya..
tpkan klu ta balik pasti miss this place damn much..

**

**

**

**


**


**


**


**

cehh mcm tmpat lain ta ada..ohh no,no,no..jgn mcm gitu yea uols..mmg tmpt lain ada tp ta sama ngn dekat umah aku..apa2 saja yg ada kat umah aku n kawasan sekitarnya mmg best..hulahu lg taw..lalala~

uihh nie yg wat ta sabar2 nie nak balik..bkn sbb kat ats jew taw..tp sbb the complete family are there okey uols..my everything,my world,my heart n my soul..
im luvin it..oowww yeah!!



p/s : terbaca blog ada cha..betol kew apa yg aku baca??klu betol al-fatihah buatnya..zura a.k.a tipah..
yg penah memeras ugut aku n aku lari kat cina jual kerang..wat malu jew..haha..
tp mgkin itu lebey baik..dr die tersiksa begitu n hidup org ipoh lebey terjamin hendaknya..





MINHOMAYA

Khamis, 8 April 2010

birthday of my girl

specially dedicated to my beloved friend,siti fatimah a.k.a tym..

selamat hari lahir yang ke 23..semoga panjang umur..dimurahkan rezeki..dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat..dipertemukan jodoh yang baik dan cepat dapat jodoh..jadi anak,kawan yang terbaik..semoga apa yang dihajati tercapai..

tym,
mengenali awk adalah satu anugerah yg terindah dariNYA buat kt..
harap persahabatan ini kekal utk selamanya..
segala memori antra awk dan kt sgt2 bermakna..
macam2 dah kt wat.laluikn???
ap saja yg jadi kat kt pasti jd kat awk n ap yg jd kat awk pasti jd kat kt..
sampai seme org gelar kt kembar..artis punkan..hehehe..


that is my present (cake) for u..yummy!!!yummy!!!cake..just for u..im luvin it..


HERE BESTDAY GIRL n AUTHOR

**

**

**

**

**


tym n min..tahun ke-2 kt xdpt celebrate ngn awk..ap2pn mlm nie jgn lupa kol free yekk..cakap smpi bengkak telinga kiri kanan taw..present????tunggu kt blik ipoh yea awk..


MINHOMAYA

Rabu, 7 April 2010

hati yang kau sakiti

jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
kerana kini kau telah membaginya
maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
kerana hatiku selalu kau lukai
tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

ku menangis... membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis... melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus selalu kau tahu
akulah hati yg telah disakiti

ku menangis...
harus slalu kau tahu
akulah hati yang telah....
kau sakiti...


DEARIE MY MR.THOMAS a.k.a MY LULLUBBY

**

**

**

**

**



p/s : motip????HAHAHAHAHA menokok nambah entry supaya page tidak kosong yea..bagi meriah sikit..lululu~





MINHOMAYA