Isnin, 30 November 2009

sunday

salam sayang...


waa lama aku ta hapdet blog nie..even sehari jew ta berkarya aku dah rasa mcm lama sgt..hahaa..ta sempat nak lakukannya..busy semalam..sunday..mcm2 aktiviti aku lakukan semalam..g engagement ceremony,g hang out ngn tym's seangkatan..mmg hectic semalam..semalam pun aku still tido hospital so mood nak berblog lost as me lost my mind sokmo..nurse asyik masok..gangguan..aku ta suka diganggu..hahaa..so pagi nie terdetik hati nak hapdet blog nie..ahakz..


umm semalam aku g majlis pertunangan abg ijat kat batu gajah..lepas balik 2 aku n angah telah di angkot oleh ang ijat attended wedding ceremony kwn die alang2 dah dekat singgah jew laa..ta kan die nak anto kami balik ipoh then patah balik g batu gajah..owh ta sama sekali sbb ptg dah nak melakukan amal jariah lagi kat gm 2..heheee..so after balik seme,aku n tym trus balik umah utk bersiap2 nak kuar ptg 2 gak..so ronggeng laa kami semalam..dah settle seme aku pun g hospital trus..n kemas2 brg aku sket + makan + check fb,fs then penat trus tido..hahaa lena aku tio bukan aku jaga opah aku tp opah aku jaga aku..huahuahua..2 ta sempat nak hapdet blog..nak wat cane perasaan 2 ada tp semangat alahai..lost..hehee..poyo jew ek..ta pew rr diri aku..AKU TETAP AKU..


umm no more picca nak share..ta bley nak connect usb phone + camera ngn lappy nie..padahal ada jew software-nya dlm nie..alahai..nak guna mmc pun ta bawak kaki...haisyooo..geram aku..skrg nie plax laa nak emo lappy aku nie..sokey2..will be upload a.s.a.p..gotta go..semangat lost bila ta bley nak upload picca..burbyez..wink..wink..



p/s : espesli to abg ijat...selamat bertunang..thanx belanja semalam..ada masa jempot laa belanja lagi yek..hehee..


p/s : to my luvly nanna...get well soon k....



Jumaat, 27 November 2009

hospital tyme

salam 1 malaysia...

yesterday...


umm ta da apa2 menarik utk n3 kali nie melainkan kisah org sakit n aku yg semangat nak beraya tetapi terpaksa beraya di hospital..my luvly nanna kena stay kat hospital sbb jantungnya agak lemah tapi alhamdulilah just lemah biasa..so aku sekali lagi wat julung kalinya aku berkampung semula kat hospital nie..tapi klu dok setahun pn ta pew sbb wireless yg sgt hebat..hehee..so nukilan ini dibawa khas dari ISH bersama2 wireless yg sgt hebat..hahaaa..ta ada modal dah nie sbb terpaksa berilham di siang hari..lari dah semenya dgn gangguan tym yg dari tadi ta berenti membebel dgn gosip panasnya..haisyooo..tym..tym..

bercerita pasal raya yg kononnya aku nak rayakannya sejayanya,aku sempat pergi umah adam n umah mak mentua 15k..hahaaa..mkn manyak2 smpi nak blueks2..uuuuuuu..mkn nasi ayam + nasi dagang..then rushing g hospital..huhuu


today...

ekceli harinie ada kenduri kesyukuran kat umah aku..tapi dpt g sekejap jew then menjalankan tugas..(hahaa macam bukan umah sendiri plax)..tugas,perlu dilaksanakan sejayanya..hehee..so now coretan ini juga didatangkan khas dr ISH..tenkiu warga kerja ISH sbb menyediakan perkhidmatan yg fwee lagi bermutu dgn ini makanya membuatkan hari2 aku tak bowink n sentiasa bley on9..hehee..cuma smalam lappy nie wat hal tetiba cursor stuck..thats why entry nie ada yesterday n today..hehee..


ow yeay..gotta go..to be continue..


raya,raya,raya

SALAM AIDILADHA...

alhamdulillah harinie kita masih bernafas di dunia ini utk meneruskan segala kewajipan yg telah dipertanggungjawabkan buat kita sebagai seorang yg bergelar manusia..

so hariini adalah hari raya aidiladha..dgn ini makanya aku ingin merayakannya dgn penuh jayanya..hehee..byk dah undangan yg aku dpt..mimi,adam..tp malangnya maybe aku ta dapat nak g sbb busy laa..byk benda aku nak kena wat..tambah lak hari sabtu nie,my home sweet home nak wat kenduri doa selamat for my'sis sbb dah 7bulan preggy..(lenggang perot)..so kene laa aku tolong apa2 yg patot..belum apa2 lagi my'mommy dah ajak aku wat mcm2 keje..so klu sempat n ada kekuatan aku g laa umah dorg..woo tired3..hehee..

aku rasa sonok sgt waktu nie smpi ta tido2 lagi sbbnya aku dpt line tenet..umm dari manekah dtgnya???streamyx??umm no,no,no..aku guna phone as modem n connect to my luvly lappy by USB..(utk sesapa yg ta taw..mana yg taw diam jew ek..redha jew ngn taipan kau)..laju gak..aku amek broadband daily rm6 24hours..aku rasa lebey laju line-nya compare modem yg tersedia ada nie..okey laa gakkan sementara nak tunggu my'sis bwk broadband-nya..makanya demi blog tersayang aku korbankan rm6 utk recharge celcom..hehee..sempena aidiladha nie..huahuahuahua..pengorbanan gakkan???

weee ta sabar plax nak tunggu matahari terbit..aku nak pakai baju raya..aku nak nikmatinya puas2 even sehari pun aku ttp hargainya :(..emo plax pepagi jie..hahaa..semangat nie nak raya..dgr jew takbir lepas maghrib tadi rasa bertambah excited nak raya taw..best3..

umm aku rasa cukop kot takat nie..tetiba plax rasa nantok..seisi rumah seme sdg lena diulit mimpi indah..aku sorg jew yg dari tadi tap,tap,tap,tap jari-jemari aku menari salsa kat keybord nie..heheee..NITEY NITE ALL....


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1430h..SELAMAT BERCUTI..SELAMAT MELAKUKAN IBADAH KORBAN..




Rabu, 25 November 2009

happy aku juga happy meal

salam 1 malaysia..huahuahua...

yoo harinie dapek laa aku berblog lagi..hehee..sonok2..semangat mengangkot segala2nya g mc'd..line fwee lagi laju..huuuu so hebat sket laa blog aku harinie..


before mem-blog kena makan lu..thanx 2 my sis treat seme nie..gaji pertama..pasnie suar jeans giordano ek..hehehee..

tadi sempat gak aku terjah KK deco..ikot ragam mummy aku laa..haiissyyyooo kalu bley sekali kedai 2 di nk hangkotnya..tp apa pun xbeli..penat aku..mn xnya hari nie g bukak acc bank islam..g baitulmal..g hospital..penat2...


mummy aku yg tgh bling2 matanya xtaw mana 1 maw pilih..tny pendapat aku???jom balik..2 jew laa aku taw..huahuahua..ampon3...

hanya itu 2 saja yek dapat aku updetkan..xsobar2 my sis nak blik umh..dengki sebenarnya xdpt nak guna..hehee..byk g sebenarnya nak cerita..to be continue k..gotta go..SELAMAT MALAM..MIMPI INDAH..





Selasa, 24 November 2009

home sweet home

Font size
salam sayang...

finally aku sampai gak kat umah nie..home sweet home..room sweet room..hehee..sampai2 jew aku dah ta sempat2 g nak jelajah shopinx mall 2..hehee..jusco jew pn..tadi aku tgk movie ngn syuk..senario,disebabkan early bird,so ta baper rmi org n kami pn wat mcm panggung MAHMUD laa..(panggung bapak aku)..gelax kuat2..best3..selama nie kene cover laakan dah org ramai..best laa citer 2..klako yg amat..better dr senario episode1..then as ussual,after watching movie,guin to window sopinx (we are shopaholic) n aku sempat beli payung winnie the pooh..santek,bagi pihak aku laa..pastu mkn laa..then g umah aniza n hidayah..cari kwn lama..harap dorg yg nak cari 2 ntah bila laa kan..jgn marah naa..tapi ta pew aku n syuk kwn yg baik..(cover line)..berbalik bab sopinx nie,kononnya sale laa sgt ngn karnival Y.E.S..tp hampeh..so lain yg aku nak cari,lain yg aku beli..nak upload pic pn ta bape nak bley..almakluman penggunaan broadband yg ta bape nak elok dikawasan aku nie..hahaa..tp ta pew akn aku cuba sedaya yg bley utk ta menyunyikan blog aku nie..hehee..bayangkan dari pukul 10.30 kami kuar dekat pukul 4.30 baru smpi umah..hehee..yea laa lama ta berbuat demikian masing2 busy ngn kerjakan so spend laa masa selama yg mampu..(hang out)..ahakz..sory tym terpaksa meninggalkan kamoo yuhh..so maybe minggu nie minggu yg sgt busy utk aku selesaikan apa2 yg patot..pergi or ta pergi blkang crita..now siapkan apa yg patot..pergi mn????ohh rahsia..dah betol2 ngn keputusan baru aku maklumkan ek..hehee..tp ada yg dah taw kot..hahaa..sesaja wat gempak nak memenuhkan page nie..heee..esok nak kuar ngn my mommy plax..gotta go..kantok yg teramat almakluman dh jumpa bedshet + pillow etc..weeee..SELAMAT MALAM DUNIA..MIMPI INDAH..


p/s : sory laa penulisan yg carca-merba..paham2 sendiri laa sbb aku bkn penulis handalan n aku menulis bkn kerna nama..hehee..ayat wajib..

p/s : no picca for today..will be update soon..



Isnin, 23 November 2009

BALIK KAMPUNG

salam sayang to all readers...

setelah sekian lama aku count,finally,tiba gak masanya aku nak balik ipoh..huhuu..macam2 nie nak wat..best3..sgt2 best..so,jgn rindu2 kat aku yek..ada masa aku updet blog nie..hehee perasan laa plax ntah2 xda sape rindu kot..tapi sedey gak binatang kesayangan + pokok2 xda sape nak harvest-kan..sedey2..bley jadi bankrup aku..heheee..umm jgn sedey2 nak blik dah nie...heeee...mimpi indah utk mlm nie..doakan semenya selamat yek..yiippppiieee....
nitey nite uols...

p/s : ieann tlg aku ek..hehee..


Ahad, 22 November 2009

macam-macam ada

salam 1 malaysia...hehee..non malaysian cannot read this n3 okeh..

ow yeah blog berwajah baru lagi..seronok aku main edit meng-edit nie..FYI,tadi dok edit2,tetiba bley plax blog aku lari setting-nya..caca-merba jadinya...dan aku seperti bese blagak cool wlu dlm hati rasa sedey n salahkan tgn kenapa gatal2 godek benda 2 seme..at last aku trus off pc nie n amek masa utk cool dgn wat bermacam2 kerja xsenonoh..ooopppsss pekah itu???huh..no,no,no jgn fikir kearah lain yek..aku just pegi beli goreng pisang tgh2 hujan lebat dgn bantuan jiran sebelah sbb aku xda lesen nak bawa kete (alasan okeh padahal mmg ta taw nak pandu pun) dah 2 plax jam pada ketika itu telah menunjukkan ke angka 6.45pm..malangnya kedai 2 xbukak n aku separuh nak menangis (menangis kew???cover line)..dah 2 dgn berbekalkan rm2 n sekaki payung yg dah xmcm payung 2,kami decide pergi kat area taman tasek cempaka kat bangi nun semata-mata nak mkn goreng pisang..dgn itu dpt laa gak tp dah tinggal sikit2 jew n dgn baik hatinya makcik 2 sedekah jew kat kami sbb susah payah kami dtg hujan2,senja plax 2..aishhh..terharu aku..tapi aku ta pegi mcm 2 jew aku ttp menghulurkan rm2 pada mkck 2..hahaa sikit kew???dah aku minta rm2 tp die yg pndi2 bagi byk2 nak wat canekan..redha jew laa..hahaa..so abis laa alkisah kami disitu...after mkn goreng pisang semangat aku semakin pulih (gara2 gatai tgn edit blog)..then aku meneruskan kerja2 meng-edit nie after dinner plax dgn berkonsepkan nasi goreng ayam..sgt sedap beli dekat kedai apa ntah dekat area umah aunt aku..gara2 xmasak sbb mood kami semua dlm mood balik kg okeh so dlm hujan gak kami redah g beli makanan..hahaa..(bila dtg mood blik kg serba-serbi jd xkena sbb membayangkan kat kg pasti tersedia semenya..mood masak jadi lost..anak+cucu opah)..finally tercipta laa apa yg ada skrg..wlu xhebat spt kalian,tp aku ttp puas hati..okey laa kan dari org yg xda blog..hahaa..koya laa plax..

so lagi 2hari yea uols,i nak blik kg..i blik selasa suboh okeh..doakan semenya selamat yek memandangkan keadaan skrg nie..nauzubillahminzalik..umm i gotta go..my pillow + comferter udah memanggil..before that,as ussual,lets check it out all the picca..sape xnak tgk,just leave it okeh..pic nie seme tyme reception's my eldest sis last year at kuala muda,kedah..sgt cantik sbb bertemakan perkahwinan dlm bendang padi..hahaa..sory k.yong..

terpaksa laa kami menyeberangi anak titi nie yek..bayangkan betapa ramainya kami n siap beratur nak lepaskan titi 2 yea..heheee..nak lain dr yg lain sgtkan..bagi aku mmg lain dari yg lain sbb xpenah rasa mcmnie..sgt best..


after mkn dok rehat2 dulu sblm blik ipoh..kenangan yg xmungkin aku lupakan...



huh 2 laa serba sedikitnya..my'sis pn dah nak dpt baby baru aku nak mengekspostkannya..hahaaa...okey seme SELAMAT MALAM..




Sabtu, 21 November 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU

selamat pagi seme....

hehee so early in the morning...SEMANGAT baru dah dtg menjelma utk meneruskan apa2 yg patut diteruskan..hahaa...the main purpose of this n3 today is,i would like 2 wish SELAMAT PENGANTIN BARU...teristimewa buat,k.husna n k.nurse...

"selamat pengantin baru..semoga kekal hingga ke akhhir hayat..dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah yg cute-mute hendaknya..sorry xdpt nak dtg di hari bahagia kalian..pasti cantikkan akak harinie..huhuhuuu T____T.."

to k.nurse a.k.a nur nazia,thanx diatas undangan..pas nie xda sape dh nak ajak min tgk movie..yea laa org 2 dah ada teman nak g movie..sobsobsob..

to k.husna a.k.a asma husna,jumpa kat johore yek..heheee..



Jumaat, 20 November 2009

AKU TETAP AKU

salam sayang uols...


ketemu lagi malam nie..alhamdulilah masih bley bernafas lagi n diberi peluang utk nikmati segala keindahan duniawi nie..masih bley nak lakukan amal ibadah utk menampung segala amalan kita kelak..ummm lagi seronok bila seme2 2 dpt nikmatinya dgn org tersayang..family + kwn2 + lover..seme org dlm dunia nie nk kebahagiaankan..mmg gila laa kot sape ximpikannya..aaiisshh sape laa yg bermaslahah problem 2 ek..hahaa udah wat dosa plax mlm2 nie..astaghfirullahalazim...

kejap jew kan masa berlalu..rasa mcm semalam je baru hari isnin..tup2 dah hari jumaat..begitu pantas..klu laa aku sepantas itu..melala-laot suda..besa rr jiwa kcu..hehee..nape????mmm sbb cintakah???oh no,no,no...no cinta2 yek...hahaaa..sbbnya aku xsgka dlm dunia nie masih ada lagi org yg dengki ngn kejayaan org lain..dah rezki aku kat situkan,nak wat cane..dah situ aku usaha + doa siang mlm n allah sygkan aku then kabulkan permintaan aku..bukan aku riak kew apa kew..cuma aku geram jew..hello fwenz,wake up k..seme org berhak nak tentukan tatacara hidup memasing taw..ta perlu laa nak perlekehkan apa rezeki org..itu hak aku nak pilih jalan yg mana..seme 2 adlh masa dpn aku taw..u nak tlg i kew klu i susah esk????haaiisshhh....ta taw laa aku nak sifatkan kes nie kes kes apa..kwn mkn kwn kew..kwn tikam kwn kew..uols cane????apa yg bley diklasifikasikan hal nie..wooo hilang mood aku memalam nie..jap2 nak smbg blik luahan nie..huh aku igtkan dgn aku gtaw benda nie aku dpt yg +ve dr kamoo tp mmmmmmm..YA ALLAH TABAHKANLAH HATIKU DGN DUGAAN INI...aku xkisah klu die face 2 face ngn aku ckp apa yg die rasa 2..ta perlu ckp kat org len mcm 2..salah kew ngn keputusan aku???aku rasa betol kot pilihan aku nie.aku bukan pilih jln bengkang bengkok..aku pilih jln lurus kot..my futture wait at there...bila tyme2 cinie aku rasa semangat aku down semula..owh semangat dtglah pada aku..

k kita lupakan about that..mmmm aku pun rasa cukop takat nie kot..aku nak packing brg nak blik ipoh nie..hahaa semangat padahal lmbt lagi..buat awal2 supaya nanti ta ada yg tertinggak okey..dtg hari 2 semuanya aku hangkot..klu bley room sweet room aku 2 pn aku nak hangkot kemari..so apa plan uols esk????aku???umm ta taw laa apa yg nak diwat esk..tp ta pew ta g mana2 pn owait sbb,now mood blik kg jew..so ta fikir pn nk wat pape..hehee..tipa2 mlm dok mimpi dah smpi umah..hahaa..owww stop sblm lalot melalot lebey2 better aku stop takat nie..SELAMAT BERCUTI DIHUJUNG MINGGU...SELAMAT MALAM...MIMPI INDAH...ASSALAMUALAIKUM....




p/s : doakan aku pilih jln terbaik dlm hidup..jaohkan anasir2 jahat dlm diri aku...juga jaohkan sifat iri hati kwn kesayangan aku terhadap aku..nak mengubah dunia sgt sennag tp utk mengubah org????sgt susah utk dilakukan..



Khamis, 19 November 2009

mixed's feeling vs hospital

n3 kedua utk hrinie..saja2 nak imbas kembali kejadian di bulan puasa yg lalu yg tlah menggemparkan suasana seluruh keluarga hj.baharom my luvly atok,da best atok in da world..nak post dr dulu lagi sebenarnya tp tyme 2 blom bergelar bloger terhebat lagi..akaun pn tarak..heheee...nape muncul n3 kali nie????sbbnya aku godek2 pc uncle aku tetiba jumpa 1 folder yg memuatkan pic2 sewaktu kami dihospital..so dtg laa idea utk aku kongsikan kisah 2..almakluman 1st tyme atok aku masok hospital mmg mcm budak2..kat molut asik nak balik..balik..balik..pantang doc masok msti mintak nk blik..bila nurse dtg nk give injection dah takot..hahaa klako..2 pun sbb die gigih nak g raya kat aussie 2 sbb sanggop masok hospital nk baikkan semula pinggang die..ekceli pinggang die 2 sakit..doc kata urat bertindih kat tulang then tulang lari sket..so kene stay kat hospital utk wat teraphy..alhamdulilah skrg dh okeh...dah bley wat keje die mcm bese..aku????aku as usual menjadi penunggu yg setia..bersama2 opah aku..pagi aku blik jap umah kdg2 ta blik..so berkampung laa kami kat IPOH SPECIALIST HOSPITAL..berbuka seme dlm blik 2..kami amek blik sorg senang sedara-mara nk dtg lawat...okeh yuhh...jom layan apa2 yg patot..

p/s : ignore muka aku yg ala2 zombi 2 yek..yg nie korg ta puji pun ta pew aku ta mrh..wakakaa..gila pujian aku ek skrg..hhaaiissyyoo...maslahah problem nie..cane ley jadi ginie ek..



2 jew yg sempat..susah plax nak upload pic mlm nie..hehee..ta bagi enterprame lebey2 kot..ahakz..bila ada lappy + broadband 2 yg wat semangat nak stay kat hospital 2..hahaa..line pn laju tanpa gangguan racun perosak (ta perlu nak rebot2 sbb my sis xda tido situ)..2 laa yg aku nak kongsi mlm nie..up to uols nak rasa apa..basi kew meluat kew..apa2 jew laa..bagi sesapa yg ada perasaan gitu,just leave it n jgn jengok blog2 nie dah sbb aku tulis utk kepuasan diri sendiri n family aku..n aku gak menulis bkn kerna nama..utk mengisi masa terluang..utk meluah apa yg terbuku dihati n plg utama mengikot teknologi terkini..huhuuu...sbb AKU TETAP AKU...

p/s : wat diktor cintaku..wassup xon9 mlm nie..td text yea2 mcm dh on9..(kwn aku okeh..perempuan penasihat utama aku more kpd cinta..hahaa..sory laling..)

p/s : to sai tenkiu so much sudi dgr apa yg k.min rasa..heheee..kita serupa yek..mlm nie terluah gak segalanya..jarang nk kongsi benda2 gini..heheee..sssshhhhh!!!!(secretos between two of us)

p/s : geram aku pagi td still memuncak2...astaghfirullahalzim..seb bek ko xda blog..klu ko ada fb/fs/blog aku dh tlg postkan sumthing kat yr walls..ekceli adakan tp aku jew mls nk amek taw..COOL bebeh COOL...

P/s : aku makin yakin dgn keputusan yg bakal aku wat nie..hehee..thanx god..thanx my beluved family..thanx fwenz..ieann,ratna,nomy!!!jasa u all dikenang...




WHAT SHOULD I DO???

"pagi yang gelap kini sudah terang"...aku still xtaw keputusan apekah yang aku harus pilih nie..apa2pun should think future rite..haissshhh sgt susah loo...mcm2 rasa kat hati nie..mcm tamak lak hati nie..mcm2 nak di watnya.."ya ALLAH berikan aku kekuatan utk membuat segala keputusan..berikan aku hidayah utk memilih keputusan yg terbaik.."

umm mengarot mcm2 lak yek pepagi nie..perot lapar mcm nie laa..jiwa xtenang jadinya..hehee sian perot xda kene mgena hal ni
e tetiba publish plax dlm n3 nie..ta pew2..forget it about that..ada benda lagi best aku nak gtaw,hahaaa..best kew???best laa bagi aku..hahaa..mana xnya lagi baper hari jew aku nk blik nie..aku nk qado'kan ap2 aktiviti yg xdpt aku nk wat kat sini..to many to list..hehee...dh sebulan kot aku betapa kat sini..abes 1 ipoh t aku nak sukat.."wait 4 me tym..row,row,row ur boat gently down the stream..lalalaa~"ahakz..

citer plax pasal raya,raya tahun nie aku nak raya betol2 wlupun xsemeriah raya aidilfitri..yea laa waktu raya dlu org raya kat kg,yg perantauan sibuk blik ke mesia tp kami se-family berangkat ke perantauan..namapun
negara org,mmg raya xmcm org laa..raya kami g sopinx,g farm,g beach...baju kurung pn xda..ada 2 mmg ada tipu laa klu xda tp xbwk g sana..raya ke-12 baru smpi mesia..seme2 2 dah basi,bkn laok 2 yg basi tp semangat raya 2 dah basi..mmg bila aku attend open house mmg aku mkn makanan yg tertunggak 2 puas2..lemang + rendang + menu yg bese ada di hari raya..so,dgn dtgnya raya aidiladha nie,aku nak pki baju kurung..hehee siap beli baru taw..semangatkan..dah 2 plak aku nak korbankan gak pink's cow aku kat ladang kat fb 2..heheee..merepek suda..isshhh xsbar nie nak tunggu raya nie..biaq p laa org nak kata apa bila aku over2 melaram di hari raya aidiladha nanti..bese laakan raya haji nie org kurang sambotan almakluman sehari jew..tp bg aku no,no,no..raya ttp raya..hahaa..

umm tyme to isi perut..sesangat laa lapar nie..last mkn pkol 8 semalam..nak mkn ayam bakaran (ayam bakar versi najwa) yg dimasak oleh bibik..hehehe..mmm nyumy3~~~hot lagi taw..burbyyyeeee...oopppssiie before that lets check it out..xbeseri every post xda pic-kan..hehee..pic kali nie RAYA KEDUA DI AUSSIE...lalalaa~





p/s : aku benci betol kat sumbody nie..xnak bagi ckp laa xnak bagi..xpyh janji dr esok kew esok..sampi laa nie xda pn..2 msti tgh hapy,cuba klu xhapy,dtg gak terhegeh2..xkebelur pun aku ngn benda 2..kamoo igt kamoo sorg jew ada benda 2..xheran laa..stakat ada beberapa jew xpyh kecoh2..aku ada lagi byk yg lagi best taw x..tp dah kebetulan ada aku sx,apa salahnya..bila mintak TUNGGU..TUNGGU..bla laa...aku akn igt sampai bila2 n aku xkan mintak dah..xpew t aku g sdiri aku wat puas2 yek..BENCI..ta pew..aku maafkan ko kali nie tp aku ttp doakan hilang laa bnda 2 dari simpanan kamoo..uish jahat aku nie..SABAR missy SABAR..




Rabu, 18 November 2009

KEMBALI PULANG

divider

bintang terlihat terang
saat dirimu datang
cinta yang dulu hilang
kini kembali pulang

lihatlah dia mulai bernyanyi
coba merangkai mimpi
cinta yang dulu pergi
kini datang kembali

wajahmu mengingatku
dengan kekasihku dulu
wajahmu mengingatkan
dengan masa laluku

kekasih yang dulu hilang
kini dia tlah kembali pulang
akan ku bawa dia terbang
damai bersama bintang

kekasih yang dulu hilang
kini dia tlah kembali pulang
betapa senang ku dendangkan
dan takkan ku lepaskan

owh apekah,kenapekah,mengapekah????heheee...lama aku tungu saat,waktu dan ketika ini n nie masanya betapa aku happy sgt...terima kasih ALLAH,hadiahkan aku pelangi indah ini..setelah sekian lama aku tunggu..FINALLY..hope pelangi nie sentiasa indah dgn tujuh warna tu..betapa aku rasa aku seronok sgt hari nie..SYUKUR ALHAMDULILLAH...


WELCOME BACK SEORANG SUCI (SS)...

"dah lama aku tunggu saat nie..betapa aku rasa sgt down tyme SS tinggalkan aku dulu..dah laa tinggalkan,pastu senyap sunyi sepi..betapa aku rasa aku nak g jauh dari seme2 nie tapi sory aku xmampu..n thanx selama nie SS dah byk bagi aku pelajaran dlm hidup nie...n one more thing,dah dtg jgn tinggalkan aku lagi wlupun kita tak macam dulu tapi kehadiran SS sgt2 bermakna..agaknya berkat kesabaran aku kot....xpernah jemu2 mengirimkan pesanan wlupun xberbalas..atau kehadiran SS setelah....................ooopppssss..astaghfirullahalazim...xpew,aku sentiasa menunggu tanpa rasa kecewa rasa penat rasa give up..aku akn ttp terus menanti dan nanti dan nanti....itu janji kau dlm hidup ini.."

**


**


**


**

cerita MM kpd aku..(aku xda kene mgena ngn entry diatas..cuma aku kongsikan story nie kat sini..)..betapa aku rasa sayu hati bila dgr cerita MM..mmg cinta mm sgt kuat terhadap SS..aku tabik spring kat MM..heheee..sowi MM masokkan story kamoo dalam blog i..heeee..sbb i juga perempuan n faham rasa hati seorang perempuan..


p/s : aku harap SS xakan kecewakan hati MM lagi betapa MM kecewa saat SS pergi.hargailah perasaan ikhlas MM 2..sesungguhnya betapa suci perasaan MM tu terhadap SS..hope SS baca n3 nie n cuba dalami apa yg hati MM rasa saat ketika itu..ceriakan semula hari2nya....


p/s : kpd MM terimalah PELANGI INDAH ini..hargainya sebelum ianya hilang dari pendangan mata..hasil kesabaran MM,finally SS hadir wat kesekian kalinya..




Selasa, 17 November 2009

u make me hapy

u're my sunshine..
my only sunshine..
u make me happy..


salam sayang dariku untuk kalian.....

umm dah lama xmenyeloteh pjg lebar kat blog nie
..bkn xda masa tp mcm mls jew..masa byk cuma nak mengetokkan jari nie mcm mls jew..heheee...apekah kene mgena lyric lagu di atas dgn n3 kali nie..huh ekceli byk story mory nak di-hapdet-kan..heheee tertunggak-tunggak laa plax..so now aku nak mulakan yek..lets check it out...

**

**

**

**

**

firstly aku nak gtaw aktiviti hari ahad aku hari 2..jogging????igt???hehehee..aku xjadi pun pegi..bukan apa,semangat 2 xda..so aktiviti aku digantikan dgn melepak + tdo..sbb2 aku xnak joging???sbbnya....................

hany kasot ini saja yang aku bawak dtg sini..so mana laa bley nak joging guna kasot nie..(alasan yek..)..abis laa rosak kasot aku..mahal nie nk beli..nak2 plax the roxy one..eee ta bley2..


secondly plax nak gtaw pasal contest REMAJA 2,huh dah siap aku post-kan..hehehe..semangat..1st tyme uols i masok contest yg dianjurkan majalah..selalu ignore jew..ntah apa sbb lost world of tambun (LOWT) nie menarik minat aku..siyes even LWOT dekat ipoh n aku pun warganegeri ipoh,bru sekali jew aku pegi..hahaa..wat malu negeri jew..so alang2 dah free aku pun nak lew joinkan..pastu senang laa plax ta payah susah nak bagi slogan kew apa kew..just kumpul n3 setiap keluaran REMAJA,then tampal then hantar..nak2 plax aku tiap edisi REMAJA aku ikot...heheee..cuma yang susah nak cari setem..haisyoo..pny payah laa..betol2 kat pejabat pos jew ada jual..agaknya zaman moden nie org xanto surat cinta dah kot kan..mmg mencabar minda aku utk carinya..at last dapat gak..heheee....

nie laa yg aku kena kumpulkan..at last cukop gak..bayangkan 2bulan setengah aku kene follow up benda nie..mmg semangat aku ni..credit 4 me k...


last but not least.....mmg buat aku sangat2 hapy..guess what???umm aku dapat further study kat uitm..daftar 27disember..kat uitm segamat..jaohkan..heheee..now tgh fikir even nak terima o tolak...huhuuu..HELP ME!!!!!!aku taw peluang xdtg be
banyak kalikan..tapi.........hurm...tapi ramai yg bagi pendapat utk aku..naikkan semangat aku yg seakan2 down sket bukan apa takot sejarah mungkin berulang..lalalaa~...antara kata2 yg aku dpat semalam via sms,ym............


♥♥ ucapan tahniah...


♥♥ untuk dapatkan yg terbaik,pengorbanan 2 perlu sabar kena tinggi bersahabat baik dgn diri sendiri dan hati sbb org lain takan bley tlg...


♥♥ belajar min..3tahun xlama..3tahun 2 penentu hidup kita 30 tahun akan datang...


♥♥ belajar jew..jgn fikir susah..klu susah belajar sungguh..


♥♥ ta bley nak lari mana akaun ttp ada..bersahabat laa dgn number...


♥♥ aku doakan ko sentiasa berjaya n dpt yg terbaik...

2 antara bait2 ucapan yg aku dapat..kpd kwn2 aku yg sikong usaha murni kau,THANX ALOT..NASIHAT KORG AKAN AKU JADIKAN PAKAIAN..hehee..n yg pling istimewa buat family aku yg sentiasa support aku..I LOVE U ALL SO MUCH...

nie laa yg wat aku sgt2 hapy...SYUKUR PADA TUHAN...smeoga pelangi kekal bersinar selamanya...


ta ada apa yang dapat aku rasakan sekarang nie melainkan aku happy sangat..tp dalam wat keputusan 2 susah sgt..ya allah tunjukkan aku jalan yg terbaik..mmg seronok sekali sekala dpt berita gembira nie..aku harap aku xriak dgn kurniaan nie.. so now aku rasa 2 jew kot yg aku nak gtaw...dah xda apa yg menarik utk aku gtaw lagi..anything will be update a.s.a.p..tyme aku nak merehatkan diri aku..harinie nak tido awal nak mimpi indah2 (mimpi balik kampung laa)..selalu tidoq lambat xsempat nak mimpi dh bangun utk suboh..heheee..


p/s : to all spm candidates,gud lux 4 ur final exam..my cuz ajeer,wat leklok esk..hope dapat jawab dgn tenang..n da very espesli 4 my sweet 21 fatz,study leklok..jgn asyik men farmville jew..kejayaan anda penentu masa depan saya..hahaa...(dun fikir bukan2 k)


p/s : 8 more days to balik kampung...count jangan ta count yek uols...



ZZZzzzzsssssssssss (* nitey nite all....




Isnin, 16 November 2009

salam sayang buat seme....

pertama2 kalinya ucapan syukur alhamdulillah kpd-NYA sbb diberikan aku nyawa utk trus bernafas dan menikmati segala pemberiaannya..aku bersyukur sangat2..mmg harinie hari bahagia aku wat kedua kalinya..peluang yg pada mulanya aku xhargai dan buat sambil lewa..aku harap peluang kedua nie memberi aku sinar..
♥♥

peluang???apakah???heheee...tunggu k di next n3..now xbley nak mengarang apa2 sbb terlalu hapy go lucky...
♥♥


nitey nite uols.........





what can i say right now???

dearie my blog...

malam nie sgt laa xbest..huhuuu nothing to say right now...nak tido jew..hopefully dapat tido ngan sempurna...


♥♥ i mish my cuppy cup cake very much..where are u dear??????

♥♥ xdapat nak tunaikan impian aku sendiri..aku harap pelangi sentiasa
mewarnai hidup aku...

♥♥ keputusan yang sangat menyakitkan...

♥♥ benci dgn bebayang diri sendiri...


p/s : nomy mana pic???huhuu jenuh nie nak tunggu..

SELAMAT MALAM SEMUA...





Sabtu, 14 November 2009

..macam-macam aku kenangkan..

sesaja intro ngn pic nie...sbb tetiba emosi terkenang dan mengenangkan..huahuahua...xda kaitan ngn entry aku pd hari ini okeh uols...heheee...jaoh dimata dihati dekat...


salam 1 malaysia wat seme kawan2ku yang amat aku sayangi..

semangat baru dgn blog juga berwajah baru..hehee..terlebey semangat nak wat canekan..1st tyme ada blog sdiri so slagi jumpa kelainan akan ku cuba utk melainkan blog aku juga dari semasa ke semasa..huhuu..rogi bangat sesape yg xupdate aku nie..heheeee..poyo terlebey lew plax..almakluman hapy go laki2 hri nie..kenyang perot pun soka hati laa gak..

♥♥

♥♥

♥♥

♥♥

♥♥
perkara nie ekceli wat aku hapy..hahaa..dah lama aku xmemakannya..makanya aku ajak my aunt g beli gak kat psr mlm wlupun hari ujan..umm nyumm3..its delicious..smbil mata bling2..mana xaku tingin tetiba ada hamba allah bagi aku benda nie kat fb..mmg terliur miur laa jadinya...hehehee..nasi kerabu a.k.a to wednesday rice..ahakz



so alang2 dah kuar 2,aku pun ajak laa aunt aku singgah jap g 7E (seven eleven)..nak g tengok dah kuar kew REMAJA 15nov nie..2 laa feveret magazines aku sejak berapa menjak nie..motif???motifnya,ada peraduan tiket lostworld..kumpul2kan dpt laa 4 tiket so aku ngh decide sapekah gerangan manusia yg bakal mengikuti aku nnt..free taw..so berbuat baikalh pada diri ini n puji laa aku cantik sokmo...hehee...first come first serve yek..(ceh konon jew blom tentu dapat..) ta pew2 xsalah nak berangan asalkan taw bertempat bak kata jayjay..opppss jayjay laa plax..huahuahua..

ta taw dah apa lagi nak kecek..2 jew nak gtaw sebenarnya bahawasanya aku dah dpt mkn nasi kerabu n dpt memiliki siri akhir peraduan 2..citer lain???umm aku rasa xperlu laa nak kongsikan disini pd hari ini kerana aku terlalu penat utk mengolah2 ayat nie..lagipun xda yg menarik..ummm ow yek,kpd yg sudi jadi folower aku,TERIMA KASIH BEBANYAK....YANG MAKNA XKENAL TU SALAM UKHWAH DARI AKU..MOGA DENGAN BERLINK2 NIE DPT MEMANTOPKAN LAGI UKHWAH KITA..BERKAWAN BIAR BERIBU BERMUSUH JANGAN SEKALI YEK...pada yg teramat aku kenali juga sam
a gak ngn ucapan diatas..tanpa sokongan,dorongan.kutukan korg mungkin aku xsampai ke tahap ini..hehee boley kew mcm 2???mcm org mng award jew..dan tak lupa juga kpd sesapa yg belum mendapatkan keluaran terbaru REMAJA (pada yg kata aku poyo n xsuka magazine nie,ta payah baca part nie..skip2 yek..) sila dapatkan sekarang krn ada byk citer hot di dalamnya + ttg ilmiah..ilmiah pun ada okeh bukan sekadar hiburan jew..(sejuk editor REMAJA bila baca n3 aku nie)..aku mmg suka menyejukkan org2 nie..tadi aku dah promote streamyx kat kengkawan yg menyatakan broadband slow + lembab n etc..mana xlembab tgk laa teritorry korg 2 kat mana..bkn seme tmpt ada line..klu rasa nk elok + laju tyme guna kat umah,guna laa streamyx..broadband bwk blik jenjalan..n kpd sape yg kata cost tinggi sbb pki dua,meh sini aku ajar..contact jew aku..aku ada cara nak mengurangkan cost nie..ooppppssiiiee ikalan laa plax..kat mana kita tadi???huh kat magazine 2 yek..huh dapatkan segera yek sblm basi n terlambat..



so dengan ini izinkan aku mengundurkan diri..jumpa lagi di-n3 akan dtg yek..
SELAMAT MALAM & SALAM UKHWAH....


p/s : eh korg taw x,broadband bley guna kat desktop kew???kew dikhususkan utk lappy jew???ieann xdpt memberikan aku jawapannya..so aku harap korg dpt memberinya..tetiba rasa nak taw broadband nie..ntah nape..

p/s : nantikan n3 aku esok pagi sama ada aku jadi g joging o x..hehee..promote sket..

p/s : apa nak makan esok ek????





~apekah,kenapekah,mengapekah~

salam ukhwah buat seme..

umm saja jew jengah blog nie..updatekan apa2 yg patot + tambah2 apa2 yg patot lagi..sonok sebenarnya nak wat seme2 nie..xcited..sentiasa dok terfikir apa lagi yg nak wat??apa lagi yg nak ditambah..hehee..nak wat cane minat dah mula berkembang..klu dlu asik sgt berkobun kat fb..tp laa nie aku rasa hidup sbg blogger lagi best dr hidup sbg petani..heheee..thanx pada sape2 yg support keje mulia aku nie..mulia kew???mulia laa..ishh
korg nie suka think -ve..ta baik taw..yea laa bagi pendapat aku bila aku berkobun kat fb 2,aku rasa mcm buang masa..xda apa yg dpt..yea laa bygkan asal nak g jln mn2 kew nak wat ap kew msti tingat nak harvest pokok laa itu laa ini laa..cuba try test klu wat bertani tu btol2 huh kan mendtgkan hasil..tapi benda 2 pun ada gak kebaikannya sbb bley riles tension..merehatkan otak..ntah laa xtaw aku komen cane..cuba laa korg rasa sdiri..seme benda ada baik buruknya..blog nie pn sama gak..bak kta ieann TIME MENAGEMENT kena btol...yeay ieann kamoo bijak..tp sowi ta dpt nk tlg harvestkan tanaman u yek..sowi ek...

umm tatkala nie seme org kat umah nie dh tdoq cuma aku jew blom lg..walhal nak kta terlebey tdoq tidak sama sekali sbb aku ta tdoq ptg pn hari nie..tp ntah laa mata ta rasa nak pejam pn..xpew2 masa yg ada nie kita gunakan utk meng-hapdet-kan blog yek..masa nie jew bley t dh blik ipoh jarang2 bley hapdet almakluman xda line tenet..tungu aku kaya sok baru aku nak beli broadband siap nak guna streamyx lagi..sng pki kat umah sbb broadband on n off kat kwsn aku..waaah gitu yek..SEMANGAT..hahaa xpew wlupun hny dlm impian aku ttp berdoa agar all my dreams cum true..kau ttp dalam anganku..yiiipppiieee..akan diusahakan sebaik yg mungkin yek kawan2..doakan sesama utk aku yek..heee...

esok pepagi lagi aku dah ada aktiviti iaitu menemani my aunt g pasar borong utk membeli sesuatu utk students die almakluman dah nak ujong taon nie berbagai jamuan akan diadakan..so my aunt haros membeli sesuatu utk menaikkan lagi semangat students-nya..cikgu sama trun pdg..so makanya esok tidaklah aku ke-boring-an tahap kamekameha lagi di hujung minggu yek..pastu plax hari ahad nie ada laa hamba ALLAH nie ajak aku gi joging..huahuahuahua...kita tunggu dan lihat yek uols seme d-n3 akan datang sama ada aku g kew idok yek..heheee..nape yek aku cakap begitu????ta da pape sesaja jew...surprise..................................

dah xda apa kot nak aku corat coretkan disini..jari jemari
cute kau nie pun dah lenguh utk meneruskan typing yek..yea laa penat non stop ketok2 di keyboard nie..ngn ym-nya fb-nya apatah lagi blog nie..so sblm 2 tataplah pic aku lu yek..bese rr msti kena ada pic disetiap n3..wajib..hahaa..motif????motifnya klu korg tgk aku wajibkan korg puji aku CANTIK (wajib taw) then bila ramai org puji aku makanya aku akan cantik betol2 mcm pwincess..smbil mta bling,bling..heeee...


ekceli ta da pape pun yg menarik..tapi masih dalam mood nak mandi laot..2 yg tarok pic nie..heheeee...



SELAMAT MALAM DAN SALAM SAYANG....





Jumaat, 13 November 2009

riang ria hari jumaat...

salam ukhwah wat seme2..heheee...

wah awal2 lagi nak berilham kat blog nie yek..slaloonya pasti tungu dimalam hari..hehee...nak wat cane dah perasaan nak meng-hapdet-kan blog nie dtg tetiba..SEMANGAT..ditambah plax perasaan bowink..mna xnya setelah sekian lama dok terperuk kat umah nie..heeee slaloonya ada jew tmpt nak ditujui laa nie ta bley kata apa laa..transport pn ta ada..apatah lagi public transport...tp okey gak bila dok umah pasti dpt menjimatkan segalanya esspesli MONEY..heheee..ada kew pun dlm wallet 2??lama ta j
engah wallet pun ta taw simpan kat mn..tp yg pasti dlm umah laakan..hahaa..ta pew2...biar jew...

heeee 2 jew yang nak gtaw...sekali sekala update blog waktu pagi..nak gak rasai cane rasanya..hari nie hari jumaat dah..cepat jew rasa masa berlalu n tyme aku nak blik ke ipoh pun dah nak smpi kpd waktunya..heee sonok2..nak qadokan apa yg tlah lama tertinggal..hehee...pose xnak plak qadokan awal2 yek..umm nak wat cane..AKU TETAP AKU...janji aku ttp menggantikannya..cuma masa dan keadaan yg xmengizinkan..at least aku dah ganti 4hari dah..uols?????huh jawab2????so now
nak mengabeskan sisanya jew laa..heeee oppppsssiiiee te-riak laa plax..mak aku kata tak baik riak2 nie..ibarat tgn kanan memberi tgn kiri xtaw..astaghfirullahalazim........

perasaan aku hari ini.......COOL

perasaan mengong2........nak mandi laut..tiba2kan..


nie penyebab utama aku rasa nak mandi laot..bila tgk pic nie laa..just pegi jew tgk dr jaoh o mcm yg berlaku dlm pic yg kurang senonoh nie..nampak segala isi perot aku..aisshhhh...apa korg kesah???biar aku sorg jew kisah...wink,wink..4 uols informarsi,dah baper tahun aku xjejak kaki kat laot...ada laa dlm 3taon kot..siriyes..nie dok ats jeti jew xtrun sbb air die sgt sejuk..nie kat coogee beach kat aussie..tyme nie ada anjing laot kat situ cuba laa korg spot sdiri dimana anjing itu berada...heeeee..kesejukan yg sgt2 tp maintain berbaju lengan pendek..konon nak mndi laot laa...hahaaa..tp...............................


umm 2 jew laa yang nak gtawkan betapa pikiran aku yang merepek meraban nie..agaknya kurg tdoq kot klu ckop mungkin xsmpat nak fikir benda2 nie..hahaa..cukop utk stakat waktu,ketika dan saat ini...waktu utk mengabdikan diri pada-NYA...


SELAMAT HARI JUMAAT MALAYSIA....








Khamis, 12 November 2009

salam 1 malaysia..(haha poyo)

dah 2 hari aku xmengetokkan jemari aku kat keyboard nie..kenapa???ntah xda rasa nak mengetok kot..senang crita xda mood nak berblog..nak berblog nie klu nk taw sebenarnya kena ada mood taw..klu xda mmg xjadi pape..(bagi aku laa..korg??2 korg punya pasal laa..
)...macam mana mood aku bley dtg???huh datangnya sbb aku baca blog kwn yg amat aku sayangi (syg kew???xpew ngaku jew sbb mn taw kot tb2 die terjah dlm blog nie)..tiba2 mata aku tertumpu kat satu n3 die..aku cakap mcm aku kenal pwincess 2..then tiba2....

**

**

**

**

**


aku laa pwincess 2..hahaa..sory nomy i amek pic nie..


sebenarnya xda apa2 pn dalam pic nie tapi yg aku nak bagi taw 2,ada kew patot pic nie berada dlm simpanannya (blog)..klu xsilap laa,aku dah buang pic nie dari camera die..aishh pelix ajaib nie..xkan camera pun ada recycle bin plax???ada kew???mn taw kot aku xtaw selama nie.."to nomy,hey letak laa pic yg senonoh sket.."

tiba2 aku tingat sesuatu bila aku tgk pic nie..hahaa bukan apa,aku telah berbohong sunat gara2 nak g engagement ceremony kwn baik aku..tapi smpi skrg xda sape yg taw..n aku harap biar ianya terkubur (BUKAN BOHONG PARENTS K..plzz take note..)bila aku pk,mmg btol kta nomy ngn statement panasnya "mn penting???lens kew kwn???"..so aku decide g kenduri kwn dlu sbb aku xdpt pegi awal sbb ada exam tyme 2..so terpaksa g ptg..dah 2,tyme 2 gak janji nak g wat lens ngn tym n nomy..so aku pun me-muhasabah-kan diri n pk sejenak mn yg plg tepat utk dilakukan dlm idop nie..so aku take risk then berbohong sunat kat somebody yg menunggu kami utk g wat lense..tp xpew dgn rahmatnya hujan plax trun dgn lebatnya so xdpt nak g awal ke jj sbb kami hny naik kenderaan beroda dua bkn empat..dari situ aku fikir betol laa kot tindakan aku 2,klu xjadi g umh kwn aku 2,aku ttp kena tungu hujan benti baru g jj..so dlm ujan gak laa aku g umah kwn aku..heheee....p/s : jgn marah naa nnt cepat tua (si kea bohong sunat dr aku)..aishh kadang2 macam2 aku korbankan utk watkan sesuatu nie agar seme2 bahagia..kekadang pun kebahagiaan aku pn aku letak kat tepi demi nak tgk org bahagia..boley???hehee xpew2 kisah dah lama berlalu..aku harap dpt bg pengajaran wat diri aku di masa akn dtg bila kes mcmnie melanda...heheee...

so dlm masa yg sama bila aku tgk pic nie,tiba2 aku rindu saat kita seme hangout..korg mmg meng-chill-kan hidup aku..saat nie tiba2 rasa nak menyumbangkan sore yg merdu nie,mkn2 ngn korg..nak wat cane jarak memisahkan kita seme..hahaa poyo mcm jaoh sgt..dlu waktu kat aussie xda plax mcm nie..nie same2 mesia yg hanya terpisah 200km dah rs rindu bagai..heeee lantak laa janji aku bahagia..

cukop laa utk saat dan ketika ini..byk kerja nak wat sbb rmi yg memerlukan aku..phone aku pn ntah kemana aku campakkan..musti ada msg dr tym..hahaa sowi yek tym..nak wat cane umah dua lapis bila tertinggal kat atas malas nak trun sbb lps 2 malas nak daki tangga lagi..hehee...msh meng-count kepulangan saya kew???count tym count...wweeeeee...♥♥



SELAMAT MALAM MALAYSIA.......






Selasa, 10 November 2009

mana nak aku cari ganti nie????

malam nie aku dapat berita lagi sedey..waaaa nak nanges nie..bley kew????segala kenangan aku hilang macm 2 jew..apa salah aku???huhuhuhuuuu..aku sedey sgt2 nie..semuanya sebab virus @#$%!..benci aku..BENCIIIII!!!!!benci laa sgt benci..sgt laa benci,benci..lalalaa~


"..andai dapat
kuundurkan putaran dunia

inginku ulang semula...."



tapi apakan daya semenya dah lost..I LOST MY MIND too..ap yg ada kat aku skrg adalah benci tahap kamekameha...adoi..mana dapat aku cari ganti???chentas hati senang jew..tapi kenangan???waaaaa bley kew nk nanges skrg????T________T...apakan daya seme dah terjadi..nie gara2 fail dlm subjek komputer..mn aku taw save kat document ta slamat..mmg slamt mlm laa jawabnya..!@#@#$%$!....

kenangan 2 seme dah hampir dua taon aku simpan..aish...nak wat cane...aku ttp LOST seme2 2..benci..benci..benci..kini segala2nya pergi mcm 2 saja..seme gara2 virus yg tlah menular dlm my luvly lappy..bkn sng nak kembali blik pd seme2 2...all my things (picca) losting nowing..

**

**

**

**

**

♥♥ pic summer + autumn + winter masa kat australia...
♥♥pic sunset kat tanjong dawai..k.miera,k.jiji,k.fifa,k.zanni,quya...
♥♥pic kwn2 tyme f6...
♥♥pic aku yg gewdix ada dekat 100++
♥♥video tyme kat semaian..video skula + orientasi..
♥♥pic family..lini's wedding + ky's anggagement especially
♥♥pic ngn tym..raya da muvie + tunang olok (pki bju angah) + berjimba tyme..
♥♥pic adam..mati laa klu die taw..hahaa..tompang letak laa lagi yek pasni dialu2alukan..
♥♥pic aku g albany + tree top walk + natural gape n beige..xda kat mesia seme nie..adoi!!!
♥♥to many too list n xtaw apa lagi dah....umm UiTM KEDAH & UiTM KELANTAN,seme dah xda dlm simpanan..waaaaaaa..kenangan terindah diuniversiti...

woo seme 2 sgt bermakna taw..xda yg indah lagi selain yg kita simpan n kita snaaped picca..klu xindah kita xda shoot pn kan..hey myampah aku bila terkenangkan virus bodo mengong..xda yg bodo selain bodo2 belaka virus nie..sdeynya..seme 2 xda backup..lalalaa~



mood : dipersimpangan dilema...



"oh tuhan tabahkan hati hambamu di malam ini...tumbuhkan yang patah dan kembalikan yang telah hilang.."



p/s : dah macam org putus cinta plax..tp putos cinta pn xmcm nie okey..bley kew???





KETIKA CINTA BERTASBIH

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta


first tyme aku dgr lagu nie,aku rasa sayu sgt..betapa kecil jew aku kat sisi ALLAH swt..sungguh bermakna lagu nie utk hidup kita..selama harinie kita asyik sanjung madah2 cinta..sanjung seorang insan bernama lelaki sehingga terabai tanggungjawaab kita sebagai khalifah di muka bumi ini..untuk bermadah cinta sgt mudah kita lafazkan,tp madah cinta utk ALLAH swt????jarang sekali kita lafazkan..hnya terlafaz bila kita dalam kesusahan..betapa agungnya cinta duniawi pada diri kita..padahal kelak,madah2 cinta duniawi ini yg membinasakan hidup kita..madah2 cinta utk ALLAH swt yg akn kekal selamanya..peneman kita didunia dan diakhirat.....renung-renungkanlah..............


"SESUNGGUHNYA HIDUP DAN MATIKU HANYA PADAMU...."