Selasa, 25 Mei 2010

gardinia OR garnier

assalamualaikum...

baru balik dari kedai..penatnya..hahaha tipu..
kedai pun dekat bawah jew..
ta sempat berpeluh dah sampai rumah semula..
tujuan utama adalah ingin membeli roti gardinia..
bila beli jew roti gardinia ta pun kalau tengok jew aku akan mula sengeh2 sorang..
dan bila tiba satu tempat yang ta ada lansung orang aku akan memulakan gelak selagi mahu..
sorang2 yea..pastu aku akan melilau cari telefon nak call kawan yang boleh bantu aku bersama2 untuk gelak..
al-kisahnya suatu hari aku and the gurlz on the way nak pegi lumut..
disebabkan terlalu lama perjalanan itu kami pun mengeluarkan compact powder masing2 sebab nak tenyeh kat muka..
konon nak bagi cantik..tapi hakikatnya memang aku cantik..credit to me sebab puji diri sendiri..
okey sambung..
so makanya one of the gurlz nie keluarkan juga compact powder-nya..
dengan perasaan kepochi yang amat aku pun tanya..
"mek (bkn nama sebenar) bedak apa yg kamoo pakai 2.."
so dengan bangganya mek nie pun tanpa segan silu jawab..
"bedak GARDINIA"
so aku pun punyalah nak kata lurus kew apa ntah cakap..
"owh ada jenama baru ek..mahal x??"
mek nie pun jawab laa segala pertanyaan aku..
so aku pun excited minta nak tengok then mek nie pun beri..
tiba2..
terlerai laa gelak tawa aku n da gurlz yang lain..
hilang kesopanan dan keayuan kami..
rupa2nya bukan gardinia
GARNIER okey..GARNIER..
~THE END~


p/s : ampun mek..kongsi kegembiraan sekali-sekala..betol ta mimie??

p/s : no credit,no texting anymore..




4 ulasan:

sya_ariescute88 berkata...

garnier vs gardenia??

oo..t'catat juga d blog yng indah ini..
xdapat kita sume byng kn betapa xcited nye kwan kita yng sorang tu..
dgn pnuh keyakinan menyebut jnama roti yng enak tu..
3 orng lain hnya m'dgr dgn pnuh kehairanan..
x semena2 keluar pula iklan roti gardenia d radio kete ku yng x bpe canggih tu..
pling kita xleh lupa bila cik yamin b'tnya kn kepada ku 'mimie, kmu dgr x apa yng dayah ckp td'..
dan dgn pnuh keyakinan kita pn b'kata :.. 'yamin, kita dgr apa yng dia ckap td'..
hahahaha..mula la glak ketawa yng mungkin blh m'gegarkan keteku..
yamin..serius kita bgthu..kita msih ingt p'tnyaan kmu pd kita dan reaksi p'tnyaanmu itu yamin..
akan ku ingt smpai bile2..
insyaAllah slgi memori ku kuat..hehe

MIN~MIN berkata...

oh my mimie.nak gelak sgt2 nie..yea laa 2 kamoo xtgk muka kita lagi..klu tgk lg kamoo gelak kot..mmg ajaib gila jenama 2..kita pun boley lurus plax tyme 2..yea kan aja..sekali tgk huh CP garnier..ahhh tak tahan nak gelak..wakakakakakakakakakakakaka

sya_ariescute88 berkata...

tu la..kita x dapat nk tgk muka mu yng msti plik semacam tu..
apa boleh buek..den kono drive..hehe
sabo je la ngn si dayah tu..
1 hari, dr tghri smpai ke tmpat moto..mcm2 kisah nye..

MIN~MIN berkata...

tahu xpew..mmg macam2 kisahnya..dah nak termuntah asyik gelak jew..kita mmg xtahan..