Rabu, 21 September 2011

dear cik salmah

assalamualaikum...


hello gorgeous and handsome
.

bahagianya hari saya hari ini.kalaulah hari-hari boleh macamnie.since dah keluar dari "tempat puaka" tu hari-hari aku semakin meriangkan.
.

cukuplah pengalaman 3 bulan dah banyak mengajar aku erti hidup dekat dunia nie.betapa pentingnya kejujuran,tanggungjawab kita terhadap sesuatu.dan yang paling utama betapa pentingnya sikap -menepati janji.bukan waktu susah nak guna orang taburkan janji-janji manis dah tu bila dah senang boleh buang macam tu saja.
.

apa jugak yang kita lakukan ingat,ALLAH tu maha melihat dan maha mendengar lagi maha adil.ya memang sekarang "dia" sedang bersenang-lenang atas penderitaan orang.suatu hari pasti akan terjawab segala-galanya.tak dekat dunia nie dekat akhirat kelak.apa yang penting sabar.sebab sabar itu indah.pasti akan dibalas dengan yang lebih indah.
.

buat tatapan cik salmah yang suatu masa dulu pernah aku cintai dan sayangi,
(euuwww cintakah??sayangkah??)

hidup di dunia nie sementara waktu je.sekelip mata kesenangan akan ditarik balik.ingat!!cik salmah mempunyai anak yang tak dinafikan bijak-bijak belaka.tak mungkin suatu hari nanti perkara yang sama cik salmah lakukan pada saya akan berulang kepada anak-anak cik slamah.kalau tak anak pun,anak saudara,adik beradik dan seanteronya.

cukuplah cik salmah.jangan mengkhianati orang lain lagi macam mana cik salmah mengkhianati saya.hutang tetap hutang yoo.jangan lari.

peace yoo cik salmah :)


Tiada ulasan: